Alternatieve manier foto’s afdrukken

door Pim posted 29/09/2013 category Fotografie

Foto’s kunnen vandaag de dag op door het gebruik van nieuwe technologieën op vele verschillende materialen worden afgedrukt. We hoeven ons dus niet langer te beperken tot het afdrukken op papier, maar we kunnen ook foto’s laten afdrukken op canvas, hout of aluminium.

Bekijk hieronder een filmpje van de consumentenbond. Hier worden alle verschillende soorten materiaal behandeld.

En die laatstgenoemde variant zetten we hier even in de schijnwerpers. Veel mensen zijn namelijk nog niet bekend met het afdrukken van foto’s op aluminium, terwijl het in onze ogen toch echt een van de mooiste manieren is om een foto af te drukken. Wat extra aandacht voor deze artistieke manier van afdrukken is dan ook wel op zijn plaats.

alu1Foto’s die worden afgedrukt op aluminium worden afgedrukt op hoogwaardig geborsteld aluminium en hierdoor wordt een effect gecreëerd waarmee de foto echt tot leven lijkt te komen. De kleuren van een foto worden als het ware samengesmolten met de kleur van het aluminium en door de reactie van het aluminium op de lichtinval komen de kleuren en het contrast tot leven. Doordat de lichtinval gedurende de gehele dag verandert, treden er subtiele veranderingen op en kun je de hele dag genieten van een unieke foto.

Een foto op aluminium kan bij de betere speciaalzaak en bij verschillende webwinkels worden afgedrukt. De kosten zijn over het algemeen vrij laag en afhankelijk van het formaat dat wordt gekozen. Foto’s op aluminium zijn doorgaans wel wat duurder dan foto’s die worden afgedrukt op normaal fotopapier.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.