Facebook betaald liefst 715 miljoen dollar voor Instagram

door Pim posted 30/10/2012 category Fotografie

Liefhebbers van fotografie zullen Instagram allang hebben gedownload. Voor diegene onder ons die deze fantastische app nog niet hebben het is een echte aanrader. Instagram is een gratis applicatie die het mogelijk maakt om foto’s te maken en bewerken en vervolgens kunnen deze gedeeld worden op social media websites.
De applicatie is beschikbaar sinds 2010 en is zowel in de Android market als in de App store gratis te downloaden.

Het maken van mooie foto’s en tevens bewerken is nog nooit zo makkelijk geweest. De applicatie is een succes alhoewel deze niet heel uitgebreid is. In principe zijn er 4 algemene opties. Zo kun je een filter over de foto heen zetten, de foto op een bepaalde plaats verscherpen, de helderheid verbeteren en de foto draaien.

Ondertussen heeft gigant Facebook Instagram over gekocht. Daarmee wordt het aanbod van het grootste sociale media platform van dit moment uitgebreid. Naast het aanbod van diverse spelletjes zoals Farmville, Mahjong en bubble shooter mag Facebook zich ook de eigenaar van Instagram noemen. De aankoop van applicatie was echter niet goedkoop.

In de eerste instantie waren er geruchten dat Facebook Instagram had gekocht tegen een prijs van 1 miljard dollar. Uiteindelijk gaat het om een bedrijf van 715 miljard dollar. Dit heeft te maken met de malaise op de beurs. Facebook is in mei 2012 naar de beurs gegaan en sindsdien is het aandeel flink in waarde gedaald. Het bedrag wat betaalt is aan Instagram bestaat voornamelijk uit aandelen. Sommige daarvan zullen pas over 3 jaar vrij komen.

Bron: Nu.nl

http://www.nu.nl

Reacties zijn gesloten.