Foto op canvas

door Pim posted 27/08/2012 category Fotografie

Sinds het begin van het digitale tijdperk kunnen we meer dan ooit ergens onze eigen signatuur op zetten. We kunnen allerlei gebruiksartikelen, ontwerpen en zelfs eten voorzien van plaatjes en foto’s die we zelf mooi vinden. We hoeven niet meer naar dure drukkerijen voor een goede afdruk van een foto op canvas of t-shirt. De rijen bij de foto-ontwikkelaars zijn verdwenen. Vanachter de computer kiezen we zelf de foto’s die we willen gebruiken.

Op internet kun je veel verschillende programma’s vinden waarmee de digitale foto’s verbeterd en aangepast kunnen worden aan de eigen wensen. Daarna kun je op internet tal van sites vinden die heel diverse fotoproducten aanbieden. Een taart met foto voor de jarige, een drinkbeker met foto voor de sportieveling of een schooltas met foto voor degene die zich wil onderscheiden van de rest.

Een fotoproduct dat je in steeds meer huizen terugvindt zijn de foto’s op canvas. Je ziet ze in kleur, zwart-wit en sepia. Je kunt de canvasmodellen in allerlei maten bestellen, van heel klein tot bijzonder groot. Bovendien zijn deze foto’s op canvas relatief goedkoop. Voor het digitale tijdperk liet je op speciale momenten een familieportret voor aan de muur maken. Niet alleen de fotograaf was duur, maar ook een mooie lijst. Nu kun je direct je gemaakte foto terug zien en beslissen of die goed genoeg is om te laten uitvergroten. Je hebt ook geen dure lijst nodig. Je ziet ook steeds meer dat de foto’s op canvas worden gewisseld. De kinderen worden groter, verkeringen gaan uit en smaken veranderen. Genoeg redenen om de foto aan de muur weer eens te veranderen.

Reacties zijn gesloten.