Fotograferen met je smartphone

door Pim posted 17/08/2012 category Fotografie

Fotograferen is een fantastische hobby. Als je op pad gaat voor bijvoorbeeld mooie landschapfoto’s neem je je hele uitrusting natuurlijk mee. Maar je komt ook wel eens op mooie plekjes in mooie situaties die schreeuwen om een foto, terwijl je je camera niet bij je hebt. Gelukkig heb je tegenwoordig smartphones die hele behoorlijke foto’s kunnen maken.

Zo heb je bijvoorbeeld de HTC One X. Deze smartphone is uitgerust met acht megapixel camera met autofocus, slimme LED-flitser en BSI-sensor, F2.0 lensopening en 28mm lens. Ideaal dus voor als je je camera niet voor het grijpen hebt. De camera start super snel op (niet onbelangrijk) en heeft ook nog eens verschillende functies die je niet direct zou verwachten op een telefoon.

Zo kun je foto’s nemen terwijl je aan het filmen bent. Zie in het filmpje hieronder hoe dat werkt:

 

Ook kun je veel foto’s achter elkaar nemen. Tot wel vijf foto’s per seconde. Zo kun je bijvoorbeeld mooie actiefoto’s maken. Het is gewoon een kwestie van de fotobutton ingedrukt houden, kan het simpeler?

 

Hier nog een mooie instructievideo van HTC:

 

Buiten dat deze telefoon voor een telefoon hele mooie foto’s maakt, kun je er ook nog in 1080p mee filmen. Zo heb je dus de ideale back-up van je fotocamera of spiegelreflex altijd in je broekzak.

Bron: http://www.htc.com

 

Reacties zijn gesloten.